KookJij

Recept voor Perzik met eiwitschuim en makaronen

Een heerlijk perzik met eiwitschuim en makaronen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Variatie op een gerecht uit De Franse Keuken Nagerechten 1984
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven op 175°C.
1. De extra perzik zeer klein snijden of pureren en apart zetten.
2. De melk verhitten met het vanillestokje. In een kom de eidooiers met suiker goed loskloppen. Verwijder het vanillestokje en giet dan voortdurend kloppend de hete melk geleidelijk bij de eidooiers.
3. Doe dit mengsel dan terug in de pan en laat het al roerend op zeer zacht vuur binden (zie kookverhaal).
Net voordat het gaat koken, de pan van het vuur halen en af laten koelen.
4. Als het afgekoeld is, kun je de zeer klein gesneden perzik (of de perzikpuree) erdoor roeren. Dit is de saus die je apart erbij kunt geven.
5. De makaronen handmatig of elektrisch tot kleine stukken verbrokkelen.
6. De eiwitten met een mespuntje zout tot stijve pieken kloppen. Meng dan voorzichtig de makaronenbrokken erdoor.
7. Snijd van de onderkant van de perziken een klein stukje af zodat ze goed kunnen staan. Bekleed het bakblik met bakpapier en leg hierop de perziken.
8. Leg met behulp van 2 lepels een hoog bergje van het eiwitschuim op elke perzik.
9. Schuif het bakblik in de oven voor ± 12 à 15 minuten. Het eiwit moet goudgeel gekleurd zijn.
10. Leg 2 halve perziken op elk bord en giet er wat van de perziksaus er omheen. Serveer de rest van de saus apart bij.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Het melk-eidooiermengsel wou bij mij niet goed binden. Ik heb een heel klein beetje maïzena in koud water opgelost en dat erbij gedaan. Het moet wel vloeibaar blijven.
Het kan zijn dat zo'n "bergje"gaat afglijden van de perzik. Dat is makkelijk weer terug te leggen want het eiwitschuim is vrij gauw stevig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst