KookJij

Pasta met tomatensaus en gehakt

Een heerlijk pasta met tomatensaus en gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met tomatensaus en gehakt te bereiden

Kook de pasta in gezouten water.
Verhit de boter, voeg fijngesnipperde ui toe samen met de blokjes selder en wortelen, fruit zacht gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het los. Stoof het geheel gedurende 10 minuten, voeg wijn toe en laat even sudderen. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel onder een half deksel zacht pruttelen gedurende een uur, roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe.
Kruid de saus met peper en zout, roer de uitgelekte pasta erdoor en dien op met gemalen parmezaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els

els zegt:
Natuurlijk lijkt deze op de bolognese. Maar ik vind zelf toch altijd weer leuk om iets toe te voegen of te veranderen aan een recept. Laat ieder in z'n waarde met koken en laten we hier gewoon leuke recepten opzetten. Ik hoop binnenkort weer een beetje tijd te krijgen om nog iets van recepten erop te zetten.;)Groetjes Els
tommeke

tommeke zegt:
Ja, natuurlijk een zoveelste variant op de bekende Bolognese saus.
Alma

Alma zegt:
Is dit niet min of meer Pasta a la Bolognese?