KookJij

Paprikasoesjes

Een heerlijk paprikasoesjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikasoesjes te bereiden

Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In de tussentijd de paprika’s schoonmaken, in vieren snijden en invetten met olijfolie. Het geheel 5 tot 10 minuten grillen. Ondertussen de pijnboompitten roosteren en heel grof hakken. Wat schaafsel apart houden voor de garnering.
Gezouten water in een pannetje verwarmen en daarin de boter oplossen. Zodra de boter gesmolten is het tarwemeel in zijn geheel toevoegen en met een houten lepel roeren totdat er een bal ontstaat. Eén minuut van het vuur halen en dan één voor één de eieren door het mengsel roeren.
De paprika’s uit de oven halen en de oven laten afkoelen tot 225 graden. Van het soezendeeg ongeveer 20 hoopjes maken. Eénderde garneren met wat parmezaanse kaas en éénderde met wat schaafsel van de pijnboompitten. De soezen in de oven gedurende 10 minuten laten rijzen.

De temperatuur terugdraaien naar 175 graden en nog 15 tot 20 minuten laten garen. De paprika pureren (niet al te fijn). Gelatine weken in koud water. Een halve sinaasappel uitpersen en verwarmen en de gelatine toevoegen. Het vocht door de paprikapuree mengen en de slagroom toevoegen. De puree in 3 porties verdelen. Aan één portie de parmezaanse kaas toevoegen, aan de ander de grofgehakte pijnboompitten en de derde naturel laten.
Met behulp van een spuitzak de soezen vullen. Spuit op elke soes een toefje paprika-room en werk af met de viseitjes. Gedurende 15 minuten in de vriezer laten opstijven en serveren.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst