KookJij

Pangsit

Een heerlijk pangsit recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pangsit te bereiden

1. Doe het gehakt met de ham, bosuites, koriander, sambal en zout in de keukenmachine.
2. Zorg dat alles goed door elkaar wordt gemengd.
3. Zorg dat de velletjes goed zijn ontdooid.
4. Maak van het gehaktmengsel kleine balletjes.
5. Leg een balletje in het midden van een wontonvel.
6. Vouw de linkerpunt naar recht.
7. De rechterpunt naar links.
8. Vouw de overige punten op dezelfde manier, zodat er een envelopje ontstaat. Wanneer het niet blijf plakken gebruik dan een beetje water.
9. Verhit de wok met de olie, wacht tot de olie heet genoeg is.
10. En bak de pangsit, doe niet te veel tegelijk in de wok.
11. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een bord met keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
die vellen terug invriezen kan helemaal geen kwaad het is tenslotte maar bloem en water.:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Kim ,wegens een te grote kans op bacteriën zou ik het toch afraden , er komt toch altijd een beetje vocht vrij bij ontdooiing.Ofwel de wontonvellen volledig afgewerkt invriezen.Groetjes van ons 3 :);):p
missginger

missginger zegt:
Beste derbyke,
Een andere benaming van wontonvellen / loempiavellen is filodeeg. Gemaakt van bloem en water. De velletje zitten geheel aan elkaar geplakt. Er kan dus geen vocht tussen komen, tijdens het ontdooien. Het enige wat met het filodeeg kan gebeuren is dat het uitdroogd. Wat met een beetje water al snel weer is opgelost. Normaliter zou herinvrouwen 'not done' zijn, maar in dit geval is het echt geen probleem.:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Kim tof recept maar ik heb mijn twijfels over iets wat ontdooid is terug invriezen...nee dat kan volgens mij niet het beste is alles opwerken.Groetjes van ons 3 :);):p