KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Ossenhaas salade met een Aziatisch tintje

Het moet wel een super mals stukje vlees zijn. Recept ook geschikt voor diëten: glutenvrij, lactosevrij, nootvrij
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Smeer het vlees goed in met de olie - mix en bestrooi met wat vers gemalen zwarte peper
  2. Laat een grillpan goed heet worden en leg het vlees 3 minuten zonder aan te raken in de grillpan. Keer het vlees om en laat nog eens 3 minuten in de grillpan bakken.
  3. Haal het vlees er uit en zet het weg onder een velletje alufolie.
  4. Voor de dressing alle ingredienten in een keukenmachine doen en pureren tot een homogene gladde massa en dan koel wegzetten.
  5. Mix de groene kruiden goed door elkaar voor een kruidig strooisel.
  6. Verdeel de dun gesneden komkommer gelijkmatig over de bordjes.
  7. Het vlees heeft nu lang genoeg gerust en kan in dunne plakjes worden gesneden. (wel haaks op de draad aub)
  8. Verdeel het vlees over de bordjes en lepel de dressing er over.
  9. Strooi tenslotte de kruidenmix er over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ik zou er geen thee of bier bij geven maar een rosé wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst