KookJij

Opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta

Een heerlijk opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: rio mare
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta te bereiden

  1. Doe de uitgelekte tonijn, de ricotta, de Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie in een kom en mix alles goed door elkaar.
  2. Verwijder de stampers uit de bloemen, was de bloemen voorzichtig en vul ze met het tonijnmengsel.
  3. Klop het ei met de bloem en een snuifje zout en verdun met de melk tot een romig beslag ontstaat.
  4. Verhit een flinke hoeveelheid plantaardige olie gedurende een paar minuten in een grote pan om de ideale temperatuur te halen. Draai de opgevulde bloemen door het beslag en leg ze voorzichtig in de kokende olie. Bak de bloemen tot ze goudbruin en krokant zijn.  Bak niet alle bloemen tegelijk!
  5. Leg de bloemen na het bakken op absorberend keukenpapier en dien ze heet op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Tanja Hermens, zijn bij goed gesorteerde groenteman of Italiaanse delicatessenzaken soms wel te vinden;-)
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dat ziet er prachtig uit en de vulling lijk me heerlijk! Courgettebloemen heb ik nog nooit op, waar verkopen ze die? Alleen in speciaalzaken?