KookJij
Lees meer Lees minder

Warm

In deze categorie vind je heerlijke recepten voor een warme lunch of een warm gerechtje voor op een pistoletje of de boterham. Wat denk je van een gevuld Turks broodje uit de oven?

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Warm6 recepten

  1. Quiche met spinazie en geitenkaas
    Quiche met spinazie en geitenkaas
    Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
  2. Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer... Ingredienten: 4 sneden brood naar eigen keuze, 2 plakken belegen kaas, 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, 2 plakken achterham, tomaat, mozzarella, eigengemaakte groene pesto, evt.zwarte peper uit de mol...
  3. Spinazie met eieren en uien
    Spinazie met eieren en uien
    Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...

  1. Het echte Brabantse worstenbroodje
    Het echte Brabantse worstenbroodje
    Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken. Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
  2. Broodje warm vlees
    Broodje warm vlees
    Lekker snel, smaakt altijd! Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
  3. Roerei met Spek Sjalotje en Tomaat
    Roerei met Spek Sjalotje en Tomaat
    Heerlijk voor bij het ontbijt of voor bij de lunch. Makkelijk en snel te maken. Ingredienten: 3 plakjes spek, 3 tomaten, 1 sjalotje, 2 a 3 eieren
  4. wentelteefjes van beschuit
    wentelteefjes van beschuit
    Ingredienten: 8 beschuiten, 2 eieren, 1 eetlepel kaneel, 500 ml melk, 3 eetlepels suiker, klontje boter, poedersuiker
  5. Sucuk  met eieren
    Sucuk met eieren
    Ingredienten: 6 a 8 eieren, 200g Sucuk, Turkse knoflookworst, half bakje champignons, 1paprika groen, 1paprika rood, 2 eetl. boter of oliif olie, 3takjes selderij, ½ theelepel kerrie poeder
  6. Brabantse balkenbrij
    Brabantse balkenbrij
    Ingredienten: boekweitmeel, 300 gram varkensvlees of 500 gram ribjes, 100 gram gerookt ontbijtspek kleingesneden (mag ook ander gerookt varkensvlees zijn bv ham), 1 liter water, bouillonblokjes voor 1 liter vocht, peper, kruidnagels o...
  7. Scampi's in pittige tomatenroomsaus
    Scampi's in pittige tomatenroomsaus
    Ingredienten: 24 scampi's, 2 tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, ½ paprika, rode, 1 el peterselie, gehakt, 200 ml room, scheutje cognac, ½ el paprikapoeder (pikant), ½ el kerriepoeder, olijfolie, peper, zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aziatische wrap gevuld met bami/ nasi met babi pangang
    Aziatische wrap gevuld met bami/ nasi met babi pangang Categorie Hoofdgerecht
    Heerlijke variant op de Mexicaanse burritos Ingredienten: tortilla wraps ( afhankelijk hoeveel je wilt maken), bami-nasi groenten, uien, knoflook, kip-varkensvlees ( naar eigen keuzen), olie, chorizzo worst ( in kleine blokjes gesneden), tauge, Sambal oelek, Spaanse peper fijng
  2. Carpaccio alla Caponada
    Carpaccio alla Caponada Categorie Koud, Koud, Koud
    Caponada of caponata is van oorsprong een zeer oud Siciliaans gerecht. Het is begonnen als een groentengerecht, een "gekookte salade" van aubergi... Ingredienten: 300 gram zalm - tonijn of zwaardvis van sashimi kwaliteit, 18 groene olijven ontpitten en grof hakken, 6 ansjovisfiletjes klein hakken, 1 x 5 cc gespoelde en gedroogde kappertjes, 1 x 5 cc fijngehakte oreganoblaadjes, 1
  3. Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto Categorie Warm
    Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer... Ingredienten: 4 sneden brood naar eigen keuze, 2 plakken belegen kaas, 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, 2 plakken achterham, tomaat, mozzarella, eigengemaakte groene pesto, evt.zwarte peper uit de mol
  4. Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
    Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa Categorie Warm
    Dunne plakken vlees, kip, vis (filets zonder vel) bedekt met maizena, eidooier en broodkruim+geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens gebakken in olie, noem... Ingredienten: VIS, 4 ontvelde filets zonder graten van platvis (tong,bot of schar) van elk ca.160 gram, , 1 kopje maizena in een diep bord, 4 koppen Panko op een grote schaal, 4 eidooiers, 500 cc karnemelk, zeezout en vers gemalen zwa
  5. Garnalen op Toscaanse Wijze
    Garnalen op Toscaanse Wijze Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Op Toscaanse wijze is meestal een bereiding met Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), ui, veel knoflook, spinazie, room, zongedroogde tomaten uit... Ingredienten: 500 gram schoongemaakte en gepelde garnalen, 6 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 3 eetlepels roomboter, 125 cc droge witte wijn, 200 cc slagroom, 150 gram zongedroogde tomaten uit de olie, 200 gram verse wilde spinazie, 1
  6. Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente.
    Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente. Categorie Maaltijdsoepen, met Groente
    Boordevol overheerlijke ingrediënten, eenvoudig te maken, prima voor doordeweeks. Ingredienten: Oesterzwammen, Gele courgette (groen kan natuurlijk ook), Sjalotten , Kastanjechampignons , Zoete aardappel (1 grote), waspeen, Slagroom, Knoflook, Truffelolie (optioneel), bakboter, Bladpeterselie, Laurierblad, water, G