-
Spinazie met eieren en uien
Categorie: Vegetarisch, Warm
20 min
Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
-
Pittig gebakken ei met lente-ui
Categorie: Beleg, Warm
10 min
Ingredienten: 2 eieren, 1 lente-ui of bosui, snufje zout, sambal peper mix (verkrijgbaar oa op de Zwarte Markt in Beverwijk) piri-piri en peper kan ook., italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm), ketchup, geraspte kaas, 2 bruin...
-
Gebakken zoute haring
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood
-
Gebakken ei met chilli en kaas
Categorie: Warm
10 min
Pittig eten, ik hou er van! Een pittig gebakken ei, ook heerlijk!
Ingredienten: 2 eieren, Chillipoeder, Kaas, Zout
-
Shoarmataart
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 400 gram shoarma,, 1 teentje knoflook,, 1 groentenpakket voor nasi/bami van 400 gram,, hartige taartdeeg,, 1 potje Boursin Cuisine Groen,, 3 eieren,, 75 gram geraspte kaas,, knoflooksaus,
-
Broodje warm vlees
Categorie: Warm, Warm
10 min
Lekker snel, smaakt altijd!
Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
-
Tonijntostie
Categorie: Warm
15 min
Weer een simpel lunchgerecht maar wel erg lekker. Probeer het maar!!
Ingredienten: 1 blikje tonijn met pittige groenten, 1 eetl. mayonaise, ½ eetl. gedroogde ialiaanse kruiden, snufje zout , zwarte peper uit de molen, 2 plakken cheddarkaas of wat je in huis hebt
-
Broodje bal met pittige saus
Categorie: Warm
30 min
Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt.
Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te...
-
Prutje, heerlijk voor op brood
Categorie: Warm, Warm
20 min
Een recept wat al generaties gemaakt wordt. Dit kwam meestal zaterdags op tafel, als beleg op een witte boterham. Er bleef nooit iets over. Ik maak het nog...
Ingredienten: 1 blikje Smac, 1 blik gepelde tomaten, 1 groene paprika, 2 à 3 uien, restje jus, allesbinder, zout, peper, bakboter
-
Balkenbrij met appel en honingsiroop
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 600 gram balkenbrij, (plakken van ongeveer 1,5 cm dik), 4 appels (bijvoorbeeld Elstar), 150 gram honing, 1 dl calvados, 50 gram bloem, 100 gram boter
-
Stokbroodje zalm uit de oven
Categorie: Warm, Ontbijt & Lunch
15 min
Zelf vind ik het een heerlijk warm broodje voor de lunch. De zuivelspread maakt het lekker fris.
Ingredienten: Gerookte zalm, Bosui, Tomaat, Zuivelspread (light), Afbak stokbrood
-
Quiche met spinazie en geitenkaas
Categorie: Warm, Warm
45 min
Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
-
Gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 600 gram bloedworst, 2 appels, 50 gram appelstroop, bouillonblokje met water, 50 gram boter, 1 deciliter yoghurt
-
Roerei met Spek Sjalotje en Tomaat
Categorie: Warm, Warm
15 min
Heerlijk voor bij het ontbijt of voor bij de lunch. Makkelijk en snel te maken.
Ingredienten: 3 plakjes spek, 3 tomaten, 1 sjalotje, 2 a 3 eieren
-
Brood: een boterhammetje onder de grill even gaan piepen
Categorie: Gerecht, Warm, Warm
10 min
Een eenvoudige boterham belegd met lekkernijen onder de grill.
Ingredienten: grijs garnalen, 4 sneden volkorenbrood, 4 schijven kaas, 2 schijven ambachtelijke ham, Philadelfhia kaas met fijne kruiden naar believen
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide