-
Hartige ontbijttaartjes
Categorie: Warm
55 min
Hartige ontbijttaartjes
Ingredienten: olijfolie, spinazie, (niet afgebakken) bagels, eieren, slagroom, oregano, zachte geitenkaas, cherrytomaten, zout, peper
-
Amandelcroissants
Categorie: Warm
10 min
Amandelcroissants
Ingredienten: roombotercroissants, amandelspijs, zachte roomboter, roomboter, amandelschaafsel, poedersuiker
-
Broodje warm vlees
Categorie: Warm, Warm
10 min
Lekker snel, smaakt altijd!
Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
-
Gebakken ei met chilli en kaas
Categorie: Warm
10 min
Pittig eten, ik hou er van! Een pittig gebakken ei, ook heerlijk!
Ingredienten: 2 eieren, Chillipoeder, Kaas, Zout
-
Brabantse balkenbrij
Categorie: Vlees, Warm
120 min
Ingredienten: boekweitmeel, 300 gram varkensvlees of 500 gram ribjes, 100 gram gerookt ontbijtspek kleingesneden (mag ook ander gerookt varkensvlees zijn bv ham), 1 liter water, bouillonblokjes voor 1 liter vocht, peper, kruidnagels o...
-
Het echte Brabantse worstenbroodje
Categorie: Warm, Warm
150 min
Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken.
Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
-
Uitsmijter champignon
Categorie: Warm, Warm
10 min
Ingredienten: bakboter, 2 eitjes, champigons, tomaat, geraspte kaas, 2 boterhammen
-
Creoolse Lever
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 1 middelgrote runderlever, 3 plakjes bacon, 2 el. zonnebloemolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 grote stengel bleekselderij, of 2 kleine fijn gesneden, 65 gr. bloem, 1/4 thl. cayennepeper, zout, 1 laurierblad, snufje nootmus...
-
Croissant tray bake
Categorie: Low Budget, Gerecht, Kerst, Warm
35 min
Croissant tray bake
Ingredienten: roomboter, croissants, mosterd, ham, geraspte kaas, eieren, melk, zout, peper
-
Roerei met Spaanse peper
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: 3 eieren, geklutst, klontje boter, 3 tl uitgeperste knoflook, 3 tl fijngeraspte verse gemberwortel, 1 el fijngehakte ui, 1 tl fijngehakte rode peper, 1 tl koenjit, 1 tomaat, van zaad ontdaan en in plakjes gesneden, zout...
-
Open tonijnburger
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 2 hamburgerbroodjes (zie info), 2 el fijngehakte (groene) paprika, 1,5 tl fjngehakt ui, 1,5 tl fijngehakte bleekselderij, 1 à 1,5 tl mosterd (naar eigen smaak), klein beetje Worcestershiresaus, 1 blikje tonijn (± 75 gram...
-
Wentelteefjes
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: - 2 eieren, - 2 eetlepels boter, - 40 g. suiker, - 3 dl. melk, - geraspte citroenschil, - 8 sneetjes oud witbrood zonder korst, - kaneelsuiker (1/2 theelepel kaneelpoeder + 6 eetlepels suiker)
-
Griekse pasta koekjes
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 100 gram tagliatelle, 2 kleine courgettes, 250 gram feta, 1 eetlepel munt, zout en peper, 3 eetlepels bloem, 3 eieren, olijfolie
-
Aspergebroodjes van bladerdeeg
Categorie: Warm, Warm, Warm
120 min
Toen ik mijn Aspergekroketten en bitterballen maakte kwam ik ook op het
idee om met de ragoutvulling (salpicon) enkele aspergebroodjes te maken.
Ik had nog...
Ingredienten: 10 asperges (+/- 500 gram), 500 ml kippenbouillon, 250 ml room, scheut droge witte wijn, nootmuskaat naar believen, ½ bosje gehakte peterselie, peper & zout, blanke roux , gemaakt van 50 gram boter en 60 gram bloem (In h...
-
Pittig gebakken ei
Categorie: Beleg, Warm
10 min
Gebakken ei met een pittige twist. Een keer wat anders dan Sunny Side Up.
Ingredienten: 1 ei, paprikapoeder, kerriepoeder, sambal, zout, peper
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart