-
Spinazie met eieren en uien
Categorie: Vegetarisch, Warm
20 min
Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
-
Creoolse Lever
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 1 middelgrote runderlever, 3 plakjes bacon, 2 el. zonnebloemolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 grote stengel bleekselderij, of 2 kleine fijn gesneden, 65 gr. bloem, 1/4 thl. cayennepeper, zout, 1 laurierblad, snufje nootmus...
-
Broodje warm vlees
Categorie: Warm, Warm
10 min
Lekker snel, smaakt altijd!
Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
-
Quiche met spinazie en geitenkaas
Categorie: Warm, Warm
45 min
Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
-
Gebakken ei met chilli en kaas
Categorie: Warm
10 min
Pittig eten, ik hou er van! Een pittig gebakken ei, ook heerlijk!
Ingredienten: 2 eieren, Chillipoeder, Kaas, Zout
-
Visbrood
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 150 g oudbakken stokbrood, 20 cl visbouillon (water + ½ blokje), 20 cl slagroom, 100 g diepgevroren erwten, 3 eieren, 400 g diepgevroren Alaska pollak, 4 takjes biolavas, zout, peper
-
Pittig gebakken ei met lente-ui
Categorie: Beleg, Warm
10 min
Ingredienten: 2 eieren, 1 lente-ui of bosui, snufje zout, sambal peper mix (verkrijgbaar oa op de Zwarte Markt in Beverwijk) piri-piri en peper kan ook., italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm), ketchup, geraspte kaas, 2 bruin...
-
Uitsmijter champignon
Categorie: Warm, Warm
10 min
Ingredienten: bakboter, 2 eitjes, champigons, tomaat, geraspte kaas, 2 boterhammen
-
Het echte Brabantse worstenbroodje
Categorie: Warm, Warm
150 min
Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken.
Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
-
Gebakken zoute haring
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood
-
Pittig gebakken ei
Categorie: Beleg, Warm
10 min
Gebakken ei met een pittige twist. Een keer wat anders dan Sunny Side Up.
Ingredienten: 1 ei, paprikapoeder, kerriepoeder, sambal, zout, peper
-
Roerei met Spek Sjalotje en Tomaat
Categorie: Warm, Warm
15 min
Heerlijk voor bij het ontbijt of voor bij de lunch. Makkelijk en snel te maken.
Ingredienten: 3 plakjes spek, 3 tomaten, 1 sjalotje, 2 a 3 eieren
-
Drie-in-de-pan Bosvruchten
Categorie: Warm, Warm
20 min
Ingredienten: 150 gram zelfrijzend bakmeel, 150 ml karnemelk, 15 gram rozijnen of krenten, 100 gram gemengde bosvruchten (diepvries kan ook, eerst ontdooien), 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels olijfolie om in te bakken, 1 snufj...
-
Broodpap
Categorie: Warm, Warm
35 min
Ingredienten: 4 krentenbollen, 3 eieren, 400 ml slagroom, 5 eetlepels basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 handen rozijnen, boter, abrikozenjam
-
Lasagna op Toscaanse Wijze
Categorie: Warm, Warm, Warm
120 min
Lasagna is een Italiaans pasta gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit het middeleeuwse Napels (Campania). In z'n allereerste begin bestond het uit laa...
Ingredienten: 500 gram runder gehakt, 125 gram varkensgehakt, 4 sjalotten snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 1 bosje platte peterselie snipperen, 1 bosje platte peterselie snipperen, 150 gram kleine champignons klein snijden, 1...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven