KookJij

Nasi Gurih

Pandan rijst met santen, ketumbar, sereh, purut en laos uit Aceh.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi Gurih te bereiden

  1. Zet een pan op met de klappermelk, zout, ketumbar, laos, sereh en purut blaadjes en breng die aan de kook.
  2. Zet tegelijkertijd 500 gram schoon gewassen rijst in de rijststomer en stoom de rijst halfgaar.
  3. Verwijder de rijst uit de stomer en stort die over in een kom om sneller af te koelen.
  4. Doe de rijst na 5 minuten bij de kokende santen-massa en laat zachtje doorkoken tot alle santen door de rijst is opgenomen.
  5. Doe de rijst dan weer terug in de rijststomer en stoom die gaar (nog eens 10 - 15 minuten  stomen).
  6. Verdeel de rijst over de borden en strooi daar op elk bord een flinke eetlepel gebakken uitjes op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Deze rijst wordt vaak gegeten bij gebakken udangs. Door de rijst worden dan omeletten geroerd. Daarbij een zachte atjar van ketimun (komkommer) en partjes limoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst