KookJij

Mousse van sinaasappel met rode sjalottenmarmelade

Een heerlijk mousse van sinaasappel met rode sjalottenmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sjalot recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse van sinaasappel met rode sjalottenmarmelade te bereiden

Sjalottenmarmelade:
De sjalotten pellen, halveren en daarna in halve ringen snijden van ½ cm dikte. Aanzweten in de notenolie samen met de rozemarijn en de suiker. Afblussen met de wijn. Vervolgens de laurier toevoegen en het geheel rustig laten garen onder gesloten deksel voor 20 minuten. Dan de port toevoegen en het geheel zonder deksel laten inkoken tot het vocht is verdampt. Daarna het geheel laten afkoelen.
Bereidingswijze: Sinaasappelmousse:
De room en de crème fraîche apart opslaan tot yoghurt dikte. De gelatine weken in water. Bij het ingekookte sinaasappelsap het vanillestokje laten trekken (eerst het vanillestokje opensnijden, het “merg” eruit schrapen en ook toevoegen). Dan de geweekte gelatine toevoegen en laten oplossen in het sap. Dit laten afkoelen. Het eiwit stijf opslaan met de suiker. De sinaasappellikeur toevoegen aan het sinaasappelsap en vervolgens bij de room voegen. Daarna de crème fraîche erbij doen en als laatste het opgeslagen eiwit. Dit geheel rustig door elkaar mengen met een garde (niet te hard met de garde roeren want dan sla je alle “lucht” eruit). De mousse kan nu in de vorm worden gestort en in de koelkast opstijven.
Te gebruiken bij:
Aandachtspunten: - Het sinaasappelsap met de gelatine niet laten koken anders bindt de gelatine niet meer
- Als het geheel wordt vermengd: niet te hard en te lang roeren want dan gaan de vetten in de room en de crème fraîche zich scheiden
- De sjalottenmarmelade leent zich ook uitstekend om warm te serveren bij vleesgerechten en natuurlijk ook bij wildgerechten.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst