KookJij

Mousse van gerookte makreel met ( zie opm)

Een heerlijk mousse van gerookte makreel met ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse van gerookte makreel met ( zie opm) te bereiden

Bereiding
Pof de bieten of kook ze in ruimwater. Pel ze en verwijder het loof. Maal ze fijn in de keukenmachine met de port, de azijn en de olie
Paseer de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met peper en zout.

Maal voor de makreel mousse de makreel met de boullion tot een fijne pasta.
Verwarm de 1 dl room doe er de in koud water geweekte gelatine in op.
Voeg dit bij de makreel. Passeer alles door een fijne zeef en spatel er de geslagen room door.
Breng de mousse op smaak met cayennepeper en zout.

Vul met een spuitzak een derde van een hoog Glas met de makreelmousse en spuit er daarna een laagje rode bietenpuree over.
Lepel er een beetje griekse yoghurt bovenop en werk het geheel af met wat gemalen pistachnoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst