KookJij

Moussaka met rode bonen

Een heerlijk moussaka met rode bonen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moussaka met rode bonen te bereiden

Snij de aubergine in schijven van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 30 min. rusten. Spoel af en dep droog.
Snij de ongeschilde courgette en de geschilde aardappelen in fijne schijven van enkele mm.
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Verkruimel de feta.
Snipper de peterselie fijn.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak een deel van de aubergine-, courgette- en aardappelschijven aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Herhaal tot alle schijven gebakken zijn (gebruik nog extra olie indien nodig).
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de uitgelekte rode bonen, de fijngesnipperde peterselie en de verkruimelde feta. Kruid met de oregano, peper en zout.
Verdeel de helft van de courgette-, aubergine- en aardappelschijven dakpansgewijs in een grote ovenschotel. Overgiet met de helft van de tomatensaus en herhaal. Zet de schotel 25 min. in een op 200 °C
voorverwarmde oven.
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en roer er de koude melk onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer goed tot de saus indikt en er geen klonters meer zijn.
Giet de witte saus in de ovenschotel en bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet nog 35 à 40 min. in de oven.
Dien onmiddellijk op met een stukje brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst