Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselloempia met paprikasaus
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselloempia met paprikasaus
Een heerlijk mosselloempia met paprikasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									we4you2
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselloempia met paprikasaus te bereiden
Dep de mosselen droog met keukenpapier en snijd de groenten in dunne reepjes. Kook de mihoen beetgaar, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de groenten op hoog vuur. Haal de wok van het vuur en spatel de mihoen erdoor. Laat de groenten uitlekken in een zeef en meng de mosselen en het fijngesneden basilicum erdoor. Leg een loempiavelletje op het werkblad met de punt naar u toe gericht. Leg een kwart van de vulling op de onderste helft van het deeg, maar laat de punt vrij. Vouw de linker- en de rechterpunt overlappend naar elkaar toe. Rol de loempia op van onder naar boven en druk het bovenste bevochtigde puntje iets aan. Dek de loempia's af met plasticfolie en bestrooi met bloem, leg ze in de koelkast. Maak de saus door de geschilde komkommer en de paprika in kleine blokjes te snijden. Pureer deze in een mengbeker met de basilicumazijn en de visbouillonpoeder. Giet dit door een fijne zeef en roer de mayonaise en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop tot de saus voldoende is gebonden. Frituur de loempia's circa 5 minuten in olie van 200 °C. Serveer de loempia's op een schaal en giet de saus eromheen. 
									 
                    


 
					