Recept
« Terug naar recepten
					
						Moqueca
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Moqueca
Brazilie staat in de eerste plaats  bekend om zijn vlees gerechten. Echter het heeft ook een zeer lange kustlijn, dus ook visgerechten  zijn volop verkrijgbaar. Moqueca is 1/2 soep en 1/2  stoofschotel van vis en garnalen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Brazilie
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									BN / De Stem / Janny van der Heijden / 20160916
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Moqueca te bereiden
- Dep de garnalen goed droog en doe ze in een kom. Bestrooi ze met wat zeezout, sap van 1 limoen en de helft van de gesnipperde knoflook. Roer goed door en laat de garnalen 60 minuten marineren.
 - Verwarm de kokosolie in een grote antiaanbak bakpan en fruit de uiensnippers 1 minuut aan..
 - Daarna paprika toevoegen, lente-ui, rest van de knoflook, lombokreepjes, sambal en paprikapoeder.
 - Na een paar minuten de tomaat toevoegen en weer na een paar minuten de inhoud van de bakpan afblussen met kokosmelk. Breng vervolgens het mengsel aan de kook.
 - Visbrokken toevoegen en even laten door sudderen.
 - Nu de garnalen + marinade er bij doen.
 - Wanneer de garnalen roze zijn geworden, even checken of er nog zout en peper bij het gerecht moet.
 - Geef er rijst bij en bestrooi met de koriander blaadjes.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een droge witte wijn bij.
									
                    