KookJij

Recept voor Melomakarona (griekse koekjes)

Een heerlijk melomakarona (griekse koekjes) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Honestcooking.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix op middelmatige snelheid de boter romig in een kom. Verlaag de snelheid en schenk de olie erbij.
3. Mix de suiker door het botermengsel, voeg dan de vanille, citroensap, sinaasappelsap en -rasp toe.
4. Roer het bakpoeder, zout, specerijen en de helft van de bloem erdoor tot het net gemengd is. Voeg dan de andere helft van de bloem toe.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een theelepel hoopjes en druk op de bovenkant om ze wat platter te maken.
6. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
7. WALNOOTTOPPING
Meng de walnoten met de kaneel, verspreid over een bakplaat en plaats 3-5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het begint te geuren (maar niet verbrand).
8. HONINGSIROOP
Combineer alle ingredienten hiervoor in een pannetje op middelhoog vuur.
9. Breng het aan de kook (zal veel bubbelen) en laat 4-5 minuten koken tot het een beetje is ingedampt en de bubbels wat zijn verminderd.
10. Zet het vuur laag. Doop de afgekoelde koekjes in de siroop en leg op een rooster zodat het teveel aan siroop eraf kan druipen (leg er bakpapier of alufolie onder).
11. Strooi de walnoottopping over de koekjes en laat vervolgens minstens 2 uur drogen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst