KookJij

Marokkaanse tomatensalade

Een heerlijk marokkaanse tomatensalade recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse tomatensalade te bereiden

Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden. paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Dille en peterselie fijnknippen.
In kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en evt. snufje komijn.
Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erwin

erwin zegt:
Zowel rode wijnazijn als Spaanse peper horen hier nie in thuis...
Vos

Vos zegt:
Rode wijn azijn in een Marokkaans recept?? Het echte recept zou moeten zijn; tomaten ontvellen boven het vuur, dan de binnenkant leeg halen + zaadjes. Vervolgens tomaten in stukjes snijden het zelfde doe je met de paprika, verse koriander toevoegen en peterselie beetje komijn zeezout Spaanse pepertje in dunne ringetjes erdoor bosuitjes beetje olijf olie en wat verse limoen sap goed mixen paar uur in laten trekken en klaar is kees.
helen

helen zegt:
een lekkere salade oo bij de lunch goede aanvulling:)