KookJij

Marokkaanse stoofschotel

Een heerlijk marokkaanse stoofschotel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse stoofschotel te bereiden

Verhit de helft van de olie met de boter en bak het vlees rondom bruin.
Bewaar het vlees in een schaal , draai het vuur lager en bak de uien in 5 minuten zacht.
Voeg de saffraan, gember en 1 theelepel kaneel, 1 ½ theelepel zout en versgemalen peper toe en bak alles 1 minuut mee.
Voeg daarna 375 milliliter water toe, goed doorroeren en doe dan het vlees weer in de pan, voeg het bosje koriander toe, dek de pan af en laat alles 1 ½ uur stoven.
Voeg na 1 ½ uur de rozijnen en 1 eetlepel honing toe, dek de pan af en laat alles nog 30 minuten stoven.

Was intussen de appels en snij ze in partjes. Verhit de boter en bak de appelpartjes in 10 minuten terwijl u ze regelmatig keert. Druppel de overgebleven honing erover en bestrooi ze met de rest van de kaneel, bak ze nog 5 minuten tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel het vlees over een schaal en giet de saus erover en verdeel

de appelpartjes erover, bestrooi alles met geroosterde sesamzaad.Doe er gebakken aardappeltjes of couscous bij en sperzieboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sylvia

Sylvia zegt:
Stom!!!!! Er over heen gelezen... Ik ga het vanavond maken!
hansenannie

hansenannie zegt:
Sylvia,

Het staat er wel in. Na 1 1/2 uur stoven rozijnen en honing toevoegen.

Eet smakelijk ,
Annie
Sylvia

Sylvia zegt:
Ik wil het recept graag gaan maken, maar na het lezen van de bereiding vraag ik me af wat ik met de rozijnen moet doen.
Ik hoor het graag.

Groetjes,
Sylvia