KookJij

Maaltijdsoep met spelt en pancetta

Een heerlijk maaltijdsoep met spelt en pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Maaltijdsoep met spelt en pancetta te bereiden

Was de spelt en laat 24 uur weken in koud water.

Fruit de pancetta samen met de ui, de knoflookteentjes en de tijmtakjes aan in de olijfolie.

Schep de spelt uit het weekwater en voeg ze bij de soep. Voeg de tomaten en salie toe, breng op smaak met peper en zout en laat enkele minuten sudderen.

Voeg de bouillon, bloemkoolroosjes en boerenkool toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur 25 min. koken tot ook de spelt gaar is.

Serveer warm met een sneetje speltbrood en boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst