KookJij

Loempia met honinggamba's

Een heerlijk loempia met honinggamba's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hans Buyse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia met honinggamba's te bereiden

Bereiding van de honinggamba's:
Pel de gamba's, maak ze schoon maar laat het staartje eraan zitten.
Verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier en haal ze door de maizena.
Rooster sesamzaadjes gedurende 3-4 minuten in een koekenpan op matig vuur goudbruin. Haal ze daarna direct uit de pan, anders branden ze aan.
Voor het beslag het bakmeel en de maizena in een kom zeven. Maak een kuiltje in het midden, meng water en citroensap en olie en giet dit al roerend bij het bakmeel. Roer tot het beslag glad is. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit olie in een koekenpan, doop een paar gamba's in het beslag, laat ze even uitlekken en leg ze met een tang of schuimspaan in de hete olie. Bak ze in 2-3 min. goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Verwarm de honing in een pan op laag vuur, (niet te heet laten worden anders karamelliseert de honing en gaat de smaak verloren).
Kook de mihoen in wat water met kippenbouillonpoeder beetgaar. Breng op smaak met een beetje knoflook-olie.
Doe de gamba's bij de honing in de pan en meng voorzichtig door de pan te schudden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met het geroosterde sesamzaad en leg er een toefje mihoen naast. Serveer ze meteen uit.
bereiding vulling loempia's:
Snij het vlees, kip, uien, bamboescheuten in smalle reepjes.
Was de taugé en verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes.
Verhit olie en voeg de reepjes vlees en kip er in gedeelten aan toe en laat ze onder regelmatig omscheppen 2 minuten bakken.
Voeg de ui, fijngesneden knoflook en bamboescheuten toe en laat dit bakken tot de ui glazig is. Voeg ketjap toe en schep enkele malen goed om. Doe sambal en vet-sin en garnalen erbij en laat de massa even warm worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Neem een loempiavelletje en vul dit met een kwart deel van de vulling, vouw het als een envelop dicht en plak de randen met losgeslagen eiwit vast.
Bak de loempia's in hete olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Dipsaus:
Meng alle natte bestanddelen door elkaar en doe hier op het laatste moment alle droge bestanddelen door.
Kook mihoen, ontvel tomaat, verwijder zaad en snijd vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Leg op elk bord een loempia en een honinggamba ernaast een beetje mihoen en garneer met tomaatreepje.









Terug naar het overzicht >>




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst