Recept
« Terug naar recepten
					
						Loempia met honinggamba's
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Loempia met honinggamba's
Een heerlijk loempia met honinggamba's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Hans Buyse
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Loempia met honinggamba's te bereiden
 Bereiding van de honinggamba's:
Pel de gamba's, maak ze schoon maar laat het staartje eraan zitten.
Verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier en haal ze door de maizena.
Rooster sesamzaadjes gedurende 3-4 minuten in een koekenpan op matig vuur goudbruin. Haal ze daarna direct uit de pan, anders branden ze aan.
Voor het beslag het bakmeel en de maizena in een kom zeven. Maak een kuiltje in het midden, meng water en citroensap en olie en giet dit al roerend bij het bakmeel. Roer tot het beslag glad is. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit olie in een koekenpan, doop een paar gamba's in het beslag, laat ze even uitlekken en leg ze met een tang of schuimspaan in de hete olie. Bak ze in 2-3 min. goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Verwarm de honing in een pan op laag vuur, (niet te heet laten worden anders karamelliseert de honing en gaat de smaak verloren).
Kook de mihoen in wat water met kippenbouillonpoeder beetgaar. Breng op smaak met een beetje knoflook-olie.
Doe de gamba's bij de honing in de pan en meng voorzichtig door de pan te schudden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met het geroosterde sesamzaad en leg er een toefje mihoen naast. Serveer ze meteen uit.
bereiding vulling loempia's:
Snij het vlees, kip, uien, bamboescheuten in smalle reepjes.
Was de taugé en verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes.
Verhit olie en voeg de reepjes vlees en kip er in gedeelten aan toe en laat ze onder regelmatig omscheppen 2 minuten bakken.
Voeg de ui, fijngesneden knoflook en bamboescheuten toe en laat dit bakken tot de ui glazig is. Voeg ketjap toe en schep enkele malen goed om. Doe sambal en vet-sin en garnalen erbij en laat de massa even warm worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Neem een loempiavelletje en vul dit met een kwart deel van de vulling, vouw het als een envelop dicht en plak de randen met losgeslagen eiwit vast.
Bak de loempia's in hete olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Dipsaus:
Meng alle natte bestanddelen door elkaar en doe hier op het laatste moment alle droge bestanddelen door.
Kook mihoen, ontvel tomaat, verwijder zaad en snijd vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Leg op elk bord een loempia en een honinggamba ernaast een beetje mihoen en garneer met tomaatreepje.
 
 
Terug naar het overzicht >>
 
 
 
									Pel de gamba's, maak ze schoon maar laat het staartje eraan zitten.
Verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier en haal ze door de maizena.
Rooster sesamzaadjes gedurende 3-4 minuten in een koekenpan op matig vuur goudbruin. Haal ze daarna direct uit de pan, anders branden ze aan.
Voor het beslag het bakmeel en de maizena in een kom zeven. Maak een kuiltje in het midden, meng water en citroensap en olie en giet dit al roerend bij het bakmeel. Roer tot het beslag glad is. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit olie in een koekenpan, doop een paar gamba's in het beslag, laat ze even uitlekken en leg ze met een tang of schuimspaan in de hete olie. Bak ze in 2-3 min. goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Verwarm de honing in een pan op laag vuur, (niet te heet laten worden anders karamelliseert de honing en gaat de smaak verloren).
Kook de mihoen in wat water met kippenbouillonpoeder beetgaar. Breng op smaak met een beetje knoflook-olie.
Doe de gamba's bij de honing in de pan en meng voorzichtig door de pan te schudden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met het geroosterde sesamzaad en leg er een toefje mihoen naast. Serveer ze meteen uit.
bereiding vulling loempia's:
Snij het vlees, kip, uien, bamboescheuten in smalle reepjes.
Was de taugé en verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes.
Verhit olie en voeg de reepjes vlees en kip er in gedeelten aan toe en laat ze onder regelmatig omscheppen 2 minuten bakken.
Voeg de ui, fijngesneden knoflook en bamboescheuten toe en laat dit bakken tot de ui glazig is. Voeg ketjap toe en schep enkele malen goed om. Doe sambal en vet-sin en garnalen erbij en laat de massa even warm worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Neem een loempiavelletje en vul dit met een kwart deel van de vulling, vouw het als een envelop dicht en plak de randen met losgeslagen eiwit vast.
Bak de loempia's in hete olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Dipsaus:
Meng alle natte bestanddelen door elkaar en doe hier op het laatste moment alle droge bestanddelen door.
Kook mihoen, ontvel tomaat, verwijder zaad en snijd vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Leg op elk bord een loempia en een honinggamba ernaast een beetje mihoen en garneer met tomaatreepje.
Terug naar het overzicht >>
 
                    





 
					