KookJij

Lichte en snelle vol-au-vent

Een heerlijk lichte en snelle vol-au-vent recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lichte en snelle vol-au-vent te bereiden

  1. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Kruid het gevogeltegehakt of varken/kalf gehakt en rol tot kleine balletjes. Kook de kipfilet zachtjes gaar in de bouillon. Verwijder de kipfilet en gaar ook de balletjes in de bouillon. Snij ondertussen de kipfilet in stukken. Schep de balletjes uit de bouillon. Bak de champignons in olijfolie. Breng op smaak met peper. Voeg de melk toe aan de bouillon en breng aan de kook. Los de maïzena op in water en voeg toe aan de saus voor binding. Je kan ook een roux gebruiken. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak. Voeg de kippenblokjes, gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Lekker met gekookte aardappelen en een slaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
@Ko Uittendaal, het gaat hier over de vulling en ik ga dit echt niet aanpassen omdat jij dat wil. Gr, Erwin Kookjij.nl
Ko Uitendaal

Ko Uitendaal zegt:
Een vol au vent is van korstdeeg. Noem dit gerecht dan wat anders.