Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamskroon met opgebakken asperges
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamskroon met opgebakken asperges
Een heerlijk lamskroon met opgebakken asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamskroon met opgebakken asperges te bereiden
  Verwarm oven op 200 gr.
Lamskroon in boter goed aanbakken, leg in beboterde vuurvaste schotel kruiden met peper, rozemarijn en paprikapoeder een scheutje Asbach erover. Bak +/- 20 min.
Haal het vlees uit de oven en verdeel in vier gelijke delen.
Verdeel de sla op borden en dresseer de rijst in het midden het vlees er rond evenzeer de asperges.
Garneer af met de stukjes asperges, eike en de scheuten.
Strooi nog een beetje peper over het gerecht.
Asperges op lengte snijden snij een vier cm van elke asperge af en snijd deze in stukjes voor afgarnering. Steam de asperges beetgaar.
Rijst koken afgieten en de kaas eronder mengen. Neem twee uitsteekvormen beboter deze en vul met de rijst ( houd warm in de oven ).
Asperges aanbakken in de pan van het vlees kruiden met peper en muskaatnoot evenzeer de stukjes asperges.
Hard gekookt eike zeer fijn snijden.
  
										Lamskroon in boter goed aanbakken, leg in beboterde vuurvaste schotel kruiden met peper, rozemarijn en paprikapoeder een scheutje Asbach erover. Bak +/- 20 min.
Haal het vlees uit de oven en verdeel in vier gelijke delen.
Verdeel de sla op borden en dresseer de rijst in het midden het vlees er rond evenzeer de asperges.
Garneer af met de stukjes asperges, eike en de scheuten.
Strooi nog een beetje peper over het gerecht.
Asperges op lengte snijden snij een vier cm van elke asperge af en snijd deze in stukjes voor afgarnering. Steam de asperges beetgaar.
Rijst koken afgieten en de kaas eronder mengen. Neem twee uitsteekvormen beboter deze en vul met de rijst ( houd warm in de oven ).
Asperges aanbakken in de pan van het vlees kruiden met peper en muskaatnoot evenzeer de stukjes asperges.
Hard gekookt eike zeer fijn snijden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
									
                    