KookJij

Koolsalade op Aziatische Wijze

Een heerlijk koolsalade op aziatische wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolsalade op Aziatische Wijze te bereiden

*De beide koolsoorten dun schaven,bijvoorbeeld met een mandoline,in een grote kom doen en overgieten met heet water uit een ketel.Direct weer afschenken en laten uitlekken in een zeef.Hiermee is kool wat zachter geworden van structuur zonder z'n "beet" te verliezen.
*De rest van de groentes gereed maken en dan alle groentes in een grote kom door elkaar te husselen.
*Nu de saus aanmaken door alle ingredienten voor de saus goed te mengen in een kom.
*Vlak voor het opdienen de saus over de groentes schenken en goed door de groentes werken.Afmaken met flink peper uit de molen en evt.wat zout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT:Vanzelfsprekend kunnen ook andere groentes verwerkt worden zoals pak choy,bloemkool,broccoli,slasoorten.
Men kan er appels,augurken,enz. door verwerken.Gebruik wel groentes die niet pappig worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo B.A.Metz-Saffrie,Een mandoline is een apparaat waarmee je kunt snijden,schaven,enz.
De meeste kookwinkels hebben het wel.Je kunt ook gewoon een mes gebruiken of een groenteschaaf o.i.d.
Met vr.gr.
Jan A.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
wat is een mandoline?