NOOT:Vanzelfsprekend kunnen ook andere groentes verwerkt worden zoals pak choy,bloemkool,broccoli,slasoorten.
Men kan er appels,augurken,enz. door verwerken.Gebruik wel groentes die niet pappig worden.
Recept
« Terug naar recepten
Koolsalade op Aziatische Wijze
PT30M
Koolsalade op Aziatische Wijze
Een heerlijk koolsalade op aziatische wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolsalade op Aziatische Wijze te bereiden
*De beide koolsoorten dun schaven,bijvoorbeeld met een mandoline,in een grote kom doen en overgieten met heet water uit een ketel.Direct weer afschenken en laten uitlekken in een zeef.Hiermee is kool wat zachter geworden van structuur zonder z'n "beet" te verliezen.
*De rest van de groentes gereed maken en dan alle groentes in een grote kom door elkaar te husselen.
*Nu de saus aanmaken door alle ingredienten voor de saus goed te mengen in een kom.
*Vlak voor het opdienen de saus over de groentes schenken en goed door de groentes werken.Afmaken met flink peper uit de molen en evt.wat zout.
*De rest van de groentes gereed maken en dan alle groentes in een grote kom door elkaar te husselen.
*Nu de saus aanmaken door alle ingredienten voor de saus goed te mengen in een kom.
*Vlak voor het opdienen de saus over de groentes schenken en goed door de groentes werken.Afmaken met flink peper uit de molen en evt.wat zout.
deuxchapeaux zegt:
De meeste kookwinkels hebben het wel.Je kunt ook gewoon een mes gebruiken of een groenteschaaf o.i.d.
Met vr.gr.
Jan A.