KookJij

Koolrabisoep met hollandse garnalen

Een heerlijk koolrabisoep met hollandse garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrabisoep met hollandse garnalen te bereiden

Verwarm een oven voor tot 250º C. Doe de kalfsbotten en de schenkel in een braadslee en laat ze bruinen in de voorverwarmde oven. Voeg de wortel en de ui toe, schep alles om en laat het nog ca 5 minuten gaan. Doe alles over in een snelkookpan. Giet het vet uit de braadslee en blus het af met de witte wijn. Schraap het aanbaksel los. Laat dit op een hoog vuur tot de heft inkoken en giet het in de snelkookpan. Voeg 3 liter koud water toe en breng het net aan de kook. Draai het vuur laag, zodra de massa kookt en voeg de bleekselderie, champig-nons, tomaat, prei, dragon, tijm, peterselie en laurier toe. Sluit de snelkookpan en laat het ca 60 minuten gaan. Zeef de bouillon en laat ze afkoelen. Ontvet ze en laat ze tot 1 ½ liter inkoken.

Schil de koolrabi. Houd een halve koolrabi apart. Snijd de rest in kleine blokjes. Snijd het wit van de lente-uitjes en zet het groene deel apart. Snijd het wit in kleine stukjes. Doe de blokjes koolrabi, het wit van de lente-uitjes en de boter in een pan en stoof het met een beetje bouillon licht aan. Voeg de kalfsfond toe en laat het, met het deksel op de pan, ca 20 minuten zachtjes garen. Pureer het dan met een staafmixer en zeef de soep door een bolzeef. Kook de room tot de helft in. Roer vlak voor het uitserveren de ingekookte room met een staafmixer door de soep, voeg de Hollandse garnalen toe en laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes koken. Breng ze op smaak met zout, suiker en het citroensap.

Snijd de korsten van het wittebrood en laat het wittebrood in de oven even drogen. Smeer het wittebrood in met de kreeftenboter en snijd het dan in blokjes van 1 cm2. Bak ze in de oven op een stuk bakvast papier knapperig en bestrooi ze dan licht met zout. Snijd de apart gezette koolrabi en het lichtgroene deel van de lente-uitjes in een zéér fijne julienne en stoof die in de boter gaar.

Serveren
Schep de soep in de hete borden. Leg in het midden de koolrabi / lente-uitjes julienne en bestrooi de soep met de croutons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst