KookJij

Recept voor Koninginnenhapjes 'express'

Een heerlijk koninginnenhapjes 'express' recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Doe er de kip en de paprika's bij. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de kip en de paprika's gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hou de bouillon bij.
2. Verwarm de bladerdeeggebakjes in de oven op 150°C.
3. Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng, terwijl u voortdurend roert, aan met de bouillon. Breng weer aan de kook en roer voortdurend, tot de saus bindt.
4. Voeg er de kervel aan toe. Doe er de kip en de groenten weer bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de hete vulling in de warme bladerdeegbakjes. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
lekker hapje, Lize. Volgens mij heb je, (volgens de foto)verse kervel gebruikt en dat is natuurlijk nog beter!
Ik maak dit ook wel eens met champignons erdoor, en (diepvries) doperwtjes.
enilorac

enilorac zegt:
Volgens mij gewoon te eten wanneer je het lekker vind . . . Een heel smakelijk betoog over het brede begrip "pasteitje" is te vinden op http://blog.zog/org/2009/01/vol-au-vent.html. Veel lees- en eetplezier!
goudje

goudje zegt:
waarom is dit recept speciaaal voor koninginnedag?
joop van rij

joop van rij zegt:
lekker met de pasen,alleen 4 filets is rijkelijk veel voor 4 bakjes:)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Graag gedaan hoor :D
resi.

resi. zegt:
leuk om met de pasen te maken,bedankt voor recept,Resi.:D