KookJij

Konijnenrug in witte wijngelei

De combinatie van wijngelei en konijnenrug smaakt erg goed. Heerlijk voor bij een lekker kerstdiner.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenrug in witte wijngelei te bereiden

Voorbereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 20 minuten
Koeltijd: 2 uur

1. De konijnenrug wassen, met keukengaren bij elkaar binden en samen met de geplette botten in een pan leggen. De rozemarijn en de gehakte sjalotten toevoegen en met witte wijn bedekken. Voeg zout toe en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Van het vuur nemen.

2. De gelatineblaadjes in koud water weken, door de kookvloeistof van het konijn roeren en door een zeef gieten. De artisjokbodems koken, laten afkoelen en in plakken snijden.

3. Het bindgaren verwijderen, de gelei over het vlees gieten en koud wegzetten. De plakken artisjok en de gemengde sla ieder apart met vianaigrette op smaak brengen.

4. Het met gelei bedekte konijnenvlees in ronde plakken snijden. De sla over de borden verdelen. In het midden van ieder bord een artisjokboem leggen en de plakken konijn er omheen schikken. Met kervelblaadjes garneren en met grof gehakte gelei bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jean-Pierre

Jean-Pierre zegt:
Geweldig lekker recept al wil ik je er even op attenderen dat konijn (mits het geschoten is) geen wild is maar tam gevogelte.
Happy cooking!;)
dinogina

dinogina zegt:
Wat een heerlijke recepten staan hier
Ik ben zo brutaal geweest om er een paar mee te nemen naar mijn club op hetnet kom echt nog een neuzen voor de kerst veel succes met je heerlijke recepten
Groetjes
Yves

Yves zegt:
Dat recept is te doen
en dat zal positief zijn.
Yves