KookJij

Konijn op zijn Vlaams

Een heerlijk konijn op zijn vlaams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: klassieker Vlaamse keuken, aangepast
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn op zijn Vlaams te bereiden

- verdeel het konijn in stukken, snij eventueel het overtollige vet af en kruid met peper en zout
- bruin de stukken goudgeel in de boter
- verwijder de stukken en bak de fijngesneden ajuin glazig in dezelfde boter
- blus met 200 cc rode wijn,voeg een larierblad toe en laat dit mengsel zeker voor de helft inkoken
- leg daarop 1 grote snede brood waarop gul mosterd gesmeerd is
- voeg de stukken konijn erbij
- voeg nu het abdijbier, de vloeibare fond en een koffielepel wildfond (glace) er aan toe zodat het geheel bijna ondergedompeld is.
- laat gedurende 60 minuten tot 90 min sudderen op een zacht vuurtje (variabel naargelang men steviger of zachter vlees wil)
- voeg dan de pruimen er bij met sap en laat nog een halfuurtje verder sudderen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Abels

Harry Abels zegt:
Ik heb zojuist op de markt een heerlijk keuntje met pruimen gegeten waarvij deze receptuur volledig navoekbaar en te proeven was, zoals een goed gemaskte hachee maar dan met slechts 1ajuin, heerlijk
laurens

laurens zegt:
lekker lekker lekker zeker proberen :p
cile

cile zegt:
een keuntje om je vingers ook af te likken!(in't west vlaams)
nina

nina zegt:
zeer smakelijk recept