KookJij

Recept voor Komkommersalade met witte kaas uit Egypte

Een heerlijk komkommersalade met witte kaas uit egypte recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2/4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
Verkruimel de kaas en meng het met de komkommerblokjes en het fijngesneden lenteuitje.
Wie van heet houdt, kan een rode peper fijnsnijden (zaadlijsten eruit) en erdoor doen.
Maak dan een dressing van de olijfolie, peper en citroensap en giet deze erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
Hi esraflesje
Smaken verschillen nou eenmaal he:p;)
Maak je het toch zonder de kaas;)
Groetjes,Ayse:D
esraflesje

esraflesje zegt:
ik vond het niet lekker met de kaas:(
grietje56

grietje56 zegt:
Hij is lekkerrrr !!
Alleen bij de dressing heb ik naast het citroensap een beetje wittewijnazijn en ietwat suiker gedaan...maar dat is verschil van smaak. Verder verrukkelijk !! Mijn dank. :D
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hallo Ayda.
Ik zal voor je opzoek gaan naar egyptische recepten.
Groetjes,Ayse:)
ayda moussa

ayda moussa zegt:
hoi ik ben ayda moussa en ik ben egyptische;);) en ik zoek een recept dat uit egypte komt :p
lanoeda

lanoeda zegt:
ik ga het deze week proberen ,fijne smakelijke dagen toegewenst
ayse

ayse zegt:
Hoop dat dit is waar je naar opzoek was Lindamahdy

Selam, Ayse :D
ayse

ayse zegt:
hoi Linda:)

Ik heb ooit de saus gemaakt.ik zal je het recept geven..:)
1 potje sesampasta (verkrijgbaar bij toko), water, sap van 1 citroen, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 1 theel. paprikapoeder, sambal naar smaak..
Bereidingswijze...
De sesampasta in een kom losroeren, de evt. olie die erop drijft moet geheel zijn opgenomen. Vul het lege pastapotje voor de helft met water roer dit scheut voor scheut bij de pasta tot het helemaal is opgenomen. Voeg het citroensap toe tot het een mooie blanke en homogene massa is. Op smaak brengen met de overige ingrediknten. De tahina is goed te bewaren in de koelkast.




lindamahdy

lindamahdy zegt:
ik ga dit zeker proberen ,kun je ook de tahinasaus maken ,zoja ,wil j mij mischien helpen aan een recept ,dankjewel alvast masselama ayse
Ayse

Ayse zegt:
:)Dank je wim voor het compliment.Gr
:D
wim

wim zegt:
ik hoef geen turks kookboek meer te kopen,schitterend Ayse:p