KookJij

Komkommer met Spaanse pepertjes

Een heerlijk komkommer met spaanse pepertjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 tot 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Tapas kookboek geschreven door Adrian Lissen en Sara Cleary
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommer met Spaanse pepertjes te bereiden

* Schil de komkommers en snijd ze in dunne plakken (liefst met de hand, te dun is niet lekker, vind ik).
* Leg ze op een schaal (ik leg ze in een zeef), bestrooi met zout om het overtollige vocht te verwijderen.
* Laat het 2 uur staan.
* Spoel het zout eraf en laat plakjes komkommer uitlekken.
* Snijd de pepertjes in 2, verwijder zaadjes en snijd ze fijn.
* Meng de pepertjes met de komkommer, de knoflook en bestrooi alles met versgemalen zwarte peper.
* Doe het mengsel in pot, liefst eentje met schroefdeksel.
* Vul met de witte wijnazijn.
* Voeg voldoende suiker toe (ik doe 2-3 lepels per bertolli bokaal) om de zure smaak weg te nemen. (Extra suiker toevoegen kan later ook nog).
* Alles goed mengen en afsluiten.
Je kan de komkommers de dag erna al gebruiken of zelfs een jaar later.

Mijn kookverhaal (Liss VanS)

Heb het recept per toeval ontdekt.
Het is gemakkelijk en je hebt altijd een lekkere tapa bij onverwacht bezoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

h_wieske

h_wieske zegt:
Goed idee, heb gistermiddag mijn rode peperplantje leeg geplukt en had wat ervan al ingevroren en wat klaargelegd om aan deze en gene mee te geven, maar nog genoeg over om sambal van te maken, en om ze tot dit recept om te toveren ;)
Het peperplantje heb ik voor het derde jaar, en het lijkt wel alsof er elk jaar meer pepertjes aan komen.
Bedankt.
trudy braakhekke

trudy braakhekke zegt:
Lijkt me echt lekker, ga ik op zeker uitproberen.
Maar een jaar later nog eten lijkt me toch niet zo'n goed idee:p
petra

petra zegt:
Je kunt de komkommer beter niet schillen. I.p.v. spaanse peper is het ook lekker met madame jeanette pepers. Komkommer binnen een week eten, blijft echt geen jaar goed.
ineke

ineke zegt:
Ik kook de azijn meestal met suiker in tot een stroperige massa daar gaat dan wat sambal of rode pepers door. De komkommer schil ik altijd en laat die dan uitlekken in een zeef met wat zout.