KookJij

Kom-Kom-Kom-Kom-Kommersalade 5x Anders

Dit zijn uit verschillende landen de basis recepten voor een komkommersalade.Van hieruit kan een ieder zich uitleven in z'n eigen creativiteit.Denk bv aan paprika,avocado,radijsjes,tomaat,enz.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kom-Kom-Kom-Kom-Kommersalade 5x Anders te bereiden

West-Europees :
""""""""""""""""""""""""
*Wijnazijn,olie en honing met pe-zo tot een smakelijke dressing kloppen.Doe hierdoor de fijngehakte kruiden en de komkommer. Peper uit de molen
*
Thai :
""""""""
*De suiker oplossen in het kokende water;dat bij de azijn doen en de nam pla.De lombok toevoegen en daarna de uitgeknepen komkommer erbij.Afpeperen
*
Marokkaans :
""""""""""""""""""
*De gepureerde komkommer zouten met 2 theelepls zout,goed mixen en uit laten lekken in een vergiet.Vlak voor gebruik de komkommer even spoelen en goed uitknijpen.
De suiker oplossen in de azijn en dat bij de uitgeknepen komkommer doen.Mixen met de fijn gehakte groene kruiden en peperen naar smaak
*
Griekse Tzaziki :
""""""""""""""""""""""
*De geraspte komkommer uitknijpen,lichtjes zouten en in
een vergiet laten uitlekken ged.15 minuten.Dan nog eens uitknijpen en door de yoghurt roeren samen met de knoflook en de dille.
Peper uit de molen
*
Amerikaanse (Arkansas) Komkommersalade)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Voeg alle ingredienten bij elkaar en roer goed door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Overal inpasbaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylviadewit

sylviadewit zegt:
En ga niet in je ogen wrijven ....:(
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Sylvia,Het zijn vooral de pitjes die de lombok heet maken.Haal je pitjes eruit dan valt dat hete ("pedis"-heid)wel mee.
Groetjes van Jan A:?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Nel,
Lombok is de Indonesiche benaming van wat wij Spaanse peper noemen.De sambal wordt er van gemaakt.
Groetjes,Jan A:)
sylviadewit

sylviadewit zegt:
Een hele hete peper ;)
nelmath

nelmath zegt:
Wat is lombok
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Maria 1,Van huis uit heb ik altijd geleerd dat eten niet alleen lekker moet smaken,maar ook ruiken,het moet er aantrekkelijk uitzien,dus moet het ook een beetje de aandacht trekken op papier al.Zodoende,
Jan A:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Sylvia,Nam Pla is een Thaise vissaus,dwz in onze termen een vervanger van zout.Pezo=peper en zout.
Groetjes,Jan A:)
sylviadewit

sylviadewit zegt:
Leuk die verschillende gerechtjes. Wat is nam pla en wat is pezo?
maria1

maria1 zegt:
Met mijn complimenten voor de originele benaming van je gerechten altijd !