KookJij

Kokos-citroentaart (zie opmerking)

Een heerlijk kokos-citroentaart (zie opmerking) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Go Weekly (weekendbijlage van Antilliaans Dagblad)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokos-citroentaart (zie opmerking) te bereiden

Oven op 180°C.
Vet de quichevorm goed in.
Doe alles behalve de garnering in de blender en meng alles goed door elkaar.
Doe dit mengsel in de quichevorm, schuif die in de oven voor ± 1 uur. Het liefst niet al te hoog in de oven plaatsen. Indien de taart te bruin wordt, de temperatuur wat lager zetten.
Als een breinaald of satéstok droog uitkomt als je die in de taart steekt, dan is de taart gaar.
Laat de taart afkoelen en daarna 1 uur in de koelkast wat opstijven. Garneer hem dan met slagroom etc.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik had wat gemalen kokos over van een ander gerecht, maar nog geen 100 gram, geloof ik. Ook de witte basterdsuiker was op, dus gewone suiker gebruikt. De taart was prima gelukt en door de citroen lekker fris van smaak, de kokos overheerste niet zo (ik houd alleen van verse, zachte kokosvruchtvlees, maar deze taart vond ik lekker)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst