KookJij

Klassieke Hollandse Traybake met asperges, kriel, ham en ei.

Het witte goud wordt ook wel eens : “ De koningin der groente genoemd”. Vandaag gaat deze super groente op de bakplaat in gezelschap van vastkokende krielaardappeltjes. Door het roosteren krijgen deze heerlijke witte stengels een iets gelige kleur en nóg meer smaak. Bovendien heb je er geen omkijken naar. Ondertussen kook je de eitjes hard , maak je de honing-mosterdsaus en rol je de plakjes ham nog even op.Afhankelijk van de dikte van de asperges staat de bakplaat circa 30 minuten in het midden van een oven van 180 graden.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Uit de Streekkrant Janneke Philippi eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klassieke Hollandse Traybake met asperges, kriel, ham en ei. te bereiden

  1. Beleg een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de asperges en de krieltjes met de olijfolie en schuif de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Controleer de gaarheid van de asperges en de kriel met de punt van een scherp mes.
  2. Indien ze voor jou de juiste gaarheid hebben , haal je de plaat uit de oven.
  3. Leg de gepelde en gehalveerde eieren en de losjes opgerolde plakjes ham ertussen en bestrooi met zout naar smaak en wat fijn gehakte bladpeterselie.
  4. Serveer met de honing-mosterdsaus.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Halveer de aardappeltjes ze of snijd ze in partjes zodat ze niet dikker zijn
dan 1 cm. Het is belangrijk dat de aardappelen dezelfde oventijd hebben
als de asperges. Halveer dikke asperges in de lengte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst