KookJij

Klapper Kip

Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klapper Kip te bereiden

  1. Verhit de olie in de wok of braadpan en bak daarin de stukken kip aan alle kanten een beetje bruin. Haal de kip er dan uit en zet die apart en laat zoveel mogelijk olie achter in de pan.
  2. Doe de ui, knoflook, kemiri, laos, kunyit, ketumbar, djinten, gula djawa en1 eetlepel extra olie in de beker van een blender en pureer dit mengsel tot een gladde pasta.
  3. Fruit dan de boemboe (de net verkregen pasta dus) in de achtergebleven olie in de wok tot de geuren goed loskomen en voeg dan toe de kokosmelk, de sereh, het verkruimelde bouillonblokje, de kip en 250 cc warm water.
  4. Roer dit goed door elkaar en breng het geheel dicht tegen de kook aan.
  5. Zet het vuur dan heel laag en laat de inhoud zachtjes 45 minuten doorpruttelen en indikken.
  6. Haal dan de sereh er uit en serveer met witte rijst en een groente gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij drinken we bier, warme thee of een witte wijn die niet al te droog is en/of is opgevoed op hout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst