KookJij

Recept voor Kipfilets met champignons en boursinkaas

Lekker met kroketjes. Wil je het gerecht een wat feestelijker tintje geven, voeg er dan wat cognac aan toe en flambeer net voor je de inhoud van de kleine pan toevoegt.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in niet te kleine blokjes (± 2 x 2 cm) en kruid ze met de kippenkruiden, de paprika, de lookpoeder, peper en eventueel wat zout. Zet nog een half uurtje terug in de koelkast. Roer af en toe eens om.
  2. Ondertussen : Reinig de champignons en snij ze in 4 of 8 naargelang hun grootte. Snipper de uien in een fijne brunoise.
  3. In een kleine pan doe je 1 dl water, het kippenbouillonblokje en het kaasje. Laat het geheel op een zeer zacht vuur traag smelten. Roer af en toe eens om.
  4. In een grote pan laat je de boter smelten. Fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg de spekblokjes toe en laat enkele minuten meebakken. Voeg de kipblokjes toe en roerbak ze tot ze een bruin korstje vertonen. Voeg de champignons toe en meng het geheel door elkaar. Giet nu de gesmolten en gemengde inhoud van de kleine pan bij de kippenblokjes. Voeg de room toe en laat het geheel nog een half uurtje zachtjes sudderen.Doe in het begin geen deksel op de pan zodat de saus wat kan inkoken en doe het er pas op wanneer de saus de door jou gewenste dikte heeft bereikt.
  5. Voeg na een kwartiertje de kurkuma toe als je de saus een gele kleur wilt geven.
  6. Voeg juist voor het opdienen de waterkers toe en meng goed.

Mijn kookverhaal (Daniel Servayse)

Een kaloriebommetje, maar o zo lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst