Recept
« Terug naar recepten
					
						Kipfilet met romige venkel dragonsaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kipfilet met romige venkel dragonsaus
Dit recept is ontstaan omdat ik nog wat dragon had liggen dat ik had overgehouden van een ander gerecht. Het is een beetje afgeleid van een ander recept van mij.
Als je van de anijsachtige smaak van venkel houdt dan is deze combinatie met kip en dragon heel erg lekker.
Je kunt het goed combineren met pasta of met een aardappelgerecht.
Ik heb hier zwarte pasta gebruikt om een beetje meer kleur te geven aan het geheel.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kipfilet met romige venkel dragonsaus te bereiden
- Hak de knoflook fijn, snij de venkel knollen in vieren en snij het middelste harde deel eruit, daarna in dunne reepjes snijden, snij de uien in halve ringen en de champignons in vieren, snij de kipfilet in blokjes of reepjes, hak de dragon blaadjes fijn.
 - Verhit olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook, voeg eerst de kip toe en daarna de venkel, champignons en ui.
 - Voeg dan de bouillonblokken, dragon Edik (of dragon azijn) de witte wijn en de kookroom toe, laat het geheel nog eventjes sudderen en maak op smaak met peper en zout.
 - Laat de saus een beetje indikken of bind deze een beetje.
 - Lekker met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik heb er een zwarte pasta bij gemaakt om een beetje meer kleur aan het gerecht te geven. Een andere pasta of een aardappelgerecht kan hier ook prima bij.
									
                    