KookJij

Kipfilet in roomsaus

Een heerlijk kipfilet in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet in roomsaus te bereiden

-De kipblokjes bruin aanbakken op hoog vuur (Ongeveer 5 minuten).
-De spekblokjes erbij doen en op middel vuur even meebakken (Ongeveer 5 minuten).
-De prei en champignons erbij doen en even meebakken (Ongeveer 10 minuten).
-1 Kopje water erbij doen en het bouillonblokje, goed doorroeren.
-Na 20 minuten de kookroom en de boursin erbij doen en op laag vuur nog 20 minuten laten pruttelen.
-Even proeven en afkruiden met de peper en aromat.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met aardappelkroketjes en een bonensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Ga het zeker een keer proberen en bij mijn favo gezet.:D
apu

apu zegt:
Heb het recept aangepast wat betreft tijden, probeer maar eens uit, heb er altijd succes mee!:p;):)
apu

apu zegt:
Hallo Els, door de spekblokjes erbij te doen als de kip even aangebakken is blijft de spek juist sappig doordat het gaar word in het vet van de kip en het eigen vet wat vrijkomt van de spek, als je eerst de spek bakt en dan pas de kip (die in dit recept veel langer gaart) krijg je harde brokjes spek erin, wat dus niet de bedoeling is in dit recept, je moet de kip even kort bruin bakken en dan het spek erbij en door de lange bereiding van het gehele recept komen de aromas van het spek goed vrij en trekt in de kip, probeer maar eens uit!:):) maar als je het anders wilt maken ben je daar natuurlijk vrij in, is een kwestie van smaak he:);):pgroetjes!
Els

Els zegt:
Hallo, ik zou eerst de spekblokjes bakken en dan de kipfilet erbij want dat hoeft niet zolang te bakken. Ik ben bang dat ze dan erg droog worden als je de kip eerst doet. Maar voor de rest zeker de moeite om het eens te proberen.
Gr.Els(dit is geen kritiek, ieder doet wat hij of zij wilt).:)