Recept
« Terug naar recepten
Kip-rijstpannetje
PT35M
Kip-rijstpannetje
Een heerlijk kip-rijstpannetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-rijstpannetje te bereiden
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet in een zeef en laat goed uitlekken. Snipper ondertussen de ui fijn, snij de paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Snij de kipfilet in grove stukken Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de stukjes kip toe en laat 5 minuten bakken. Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Gebruik dezelfde pan om de ui en de paprikareepjes zo’n 5 minuten in te bakken. Voeg de rijst en de tomatenblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder. Leg de stukjes kipfilet erbovenop, zet het deksel op de pan en laat het geheel op een klein vuur 10 minuten verder garen. Werk af met fijngesnipperde peterselie.