KookJij

Kip op een bord apart : videe

Een heerlijk kip op een bord apart : videe recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op een bord apart : videe te bereiden

Bak de kippenfilets in blokjes gesneden, gekruid met curry poeder aan voeg de wijn toe en laat even goed doorbakken tot de wijn volledig opgenomen is door het vlees.
Het kippegehakt bereiden met het ei, chapelure en curry poeder dit goed mengen en balletjes rollen, bak deze evenzeer even aan.
Champignons in vier verdelen, ajuin en look zeer fijn snijden en deze even aanstoven in boter met citroensap dit kruiden met curry poeder, gemalen peper en kippenkruiden voeg de room, melk evenzeer het vlees toe en laat zacht stoven. Een beetje bijbinden indien nodig.
Serveer in een bladerdeegkoekje met een heerlijk fris slaatje en vers gebakken frietjes .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Chapelure = paneermeel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Kipvlees GOED doorverhitten, wegens mogelijke salmonella. :(