Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip op Cantonese Wijze
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip op Cantonese Wijze
De Cantonese keuken is zeer gevarieerd en vaak iets gezoet. Er wordt veel geroerbakt, dus dun gesneden groentes en vlezen en weinig vet. Veel gebruik van soja, gember, kippenbouillon en wijn. Niet al te scherp.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip op Cantonese Wijze te bereiden
- De kip goed schoonspoelen en goed drogen.
 - Doe behalve de kip alle ingredienten in de pan, roer door en breng aan de kook.
 - Doe dan de kip in de pan, breng weer aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
 - Haal de pan van het vuur en laat de kip 45 minuten in de kook-marinade verder trekken.
 - Verdeel de kip over de borden met een schepje kook-marinade en geef er rijst bij met paddestoelen en pan-fried asperges. NOTA BENE : Zeef de kook-marinade en bewaar. Hij kan nog eens worden gebruikt.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Bij de Cantonese keuken kan wijn zeer goed gedronken worden. De opties zijn rosé wijnen (Provence, Lirac,Tavel bv) en lichte fruitige rode wijnen zoals bv een Beaujolais of Barbera.
									
                    