Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree
Een heerlijk kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree te bereiden
   Kook aardappelen gaar in licht gezouten water. 
Pureer, voeg het eitje toe en een beetje boter.
Porei in ringen snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin in fijne ringen snijden.
Paprika's in fijn slierten snijden.
Wok deze groenten goed gekruid met de sojascheuten aan in olijfolie .
Meng de puree met een deel van de groenten.
Vul de ingesmeerde uitsteekvorm met een deel van de wokgroenten vervolgens de gemengde puree erboven op en niet vergeten het tomaatje.
Zet deze een 10 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Marineer de kipreepjes met de hierboven vermelde kruiden.
Warm de olijfolie goed op en bak de gemarineerde kipblokjes zeer goed aan.
Serveer de groenten en kipreepjes op bord, pureesurprise erboven op, garneer af met verse oregano en balsamicodressing.
									Pureer, voeg het eitje toe en een beetje boter.
Porei in ringen snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin in fijne ringen snijden.
Paprika's in fijn slierten snijden.
Wok deze groenten goed gekruid met de sojascheuten aan in olijfolie .
Meng de puree met een deel van de groenten.
Vul de ingesmeerde uitsteekvorm met een deel van de wokgroenten vervolgens de gemengde puree erboven op en niet vergeten het tomaatje.
Zet deze een 10 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Marineer de kipreepjes met de hierboven vermelde kruiden.
Warm de olijfolie goed op en bak de gemarineerde kipblokjes zeer goed aan.
Serveer de groenten en kipreepjes op bord, pureesurprise erboven op, garneer af met verse oregano en balsamicodressing.
 
                    





 
					
