KookJij

Recept voor Kip met amandelen en groene asperges

Een heerlijk kip met amandelen en groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hoofdgerechten, inspiraties voor een smaakvol diner.
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

1. Voor de roerbaksaus: meng in een kommetje de maïzena door de bouillon. Roer dan de sesamolie + oestersaus + sojasaus + knoflook + gember + peper erdoor en zet dit tot gebruik apart. (als je bamboescheuten gebruikt, deze uit laten lekken)
2. De asperges in een pan met kokend water (met wat zout) 2 a 3 minuten koken. Geen deksel op de pan. Kijk of ze naar je smaak zacht genoeg zijn, maar niet ál te want ze worden nog geroerbakt. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en snij ze schuin in stukjes van 3 cm. Zet ze apart tot gebruik.
3. Verhit de wok op hoog vuur en verhit hierin 2 tl arachide-olie. Roerbak hierin de amandelen 1 a 2 minuten goudbruin, maar laat ze niet aanbranden.
Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Indien nodig nog 1 tl arachide-olie in de wok gieten en hierin de lente-uistukjes 30 a 50 seconden roerbakken tot ze wat zachter zijn. Haal ze uit de wok, doe ze in een kommetje en zet apart tot gebruik.
5. Indien gewenst de wok met keukenpapier drogen. Verhit dan ongeveer 1 el arachide-olie in de wok (hoog vuur) en roerbak hierin in 2 porties de kipreepjes ong. drie minuten tot goudbruin en gaar. Haal de kipreepjes uit de wok, doe ze in een kom (ze kunnen bij de lente-ui) en zet ze apart tot gebruik.
6. Doe 1 el arachide-olie in de wok en roerbak hierin de wortelplakjes 1 a 2 minuten of tot ze net bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de aspergestukken en eventueel de bamboescheuten toe bij de wortel en roerbak alles 2 a 3 minuten of naar je eigen smaak.
Haal alle groente uit de wok en zet apart.De wok drogen of afwassen.
TOT HIER KUN JE ALLES VAN TEVOREN KLAARMAKEN.
7. De wok verhitten. De roerbaksaus even doorroeren en in de wok schenken. Goed roeren en de saus een beetje laten indikken.
Voeg dan toe: kipreepjes + lente-ui + groenten en goed mengen zodat alles met de saus bedekt is. Roerbak het geheel enkele minuten tot alles warm is. Indien gewenst zout en peper toevoegen.
Serveer dit gerecht op rijst (zie foto) en bestrooi met amandelen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

t/m punt 6 kun je alles van tevoren bereiden. Je hoeft dan alleen vlak vóór het eten punt 7 te volgen. Dit gerecht vonden we lekker en subtiel van smaak.
De hoeveelheid arachide-olie kun je naar eigen inzicht minderen/meerderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
jij ook nog een fijn weekend, hopelijk met wat zon.:):D
slaatje

slaatje zegt:
Dat ziet er erg smakelijk uit, gaat bij mijn favorieten. Fijn weekend. Groetjes Gerda :p:p:p