KookJij

Kip in kruidensaus

Een heerlijk kip in kruidensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in kruidensaus te bereiden

Kook de pasta zie verpakking). Snij de kippenfilet in smalle reepjes en wentel deze door de bloem. Verhit de boter en roerbak het vlees tot goudbruin, fruit de gesnipperde ui mee en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, laat 5 minuten onder deksel sudderen. Roer kerrie, afgespoelde kappertjes en de fijngesneden kruiden door de room, roer het geheel door de kip. Breng op smaak met peper en zout, roer de uitgelekte pasta erdoor met een klontje boter en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Pooh, er staat onder de bereidingstijd vermeld voor 2 pers. Groetjes, Hilde Kookjij
Pooh ;)

Pooh ;) zegt:
Beste jeannine voor hoeveel personen is dit gerecht? :)
ivandecandelaere

ivandecandelaere zegt:
Ziet er goed uit, zal wel eens komen eten.
tommeke

tommeke zegt:
Juist, de smaak enz. je kan het altijd proberen met minder, zolang de verhouding van drie gelijke delen behouden blijft. Smakelijk, groetjes Jeannine alias Tommeke:p;)
tommeke

tommeke zegt:
Neen, het is eigenlijk naar smaak, maar van elk kruid evenveel!!
Ik zal bij de opmerkingen zetten wat ik zelf heb gebruikt oké ??
Groetjes Jeannine alias Tommeke:p:p:p:p;)
Anna

Anna zegt:
Hoi Jeannine,
Je zet bij de ingrediënten: 1/3 kervel, peterselie en dragon. Bedoel je daar 1/3 eetlepel mee?
Groetjes,
Anna.
KookJij. :D;)