KookJij

Kip Gemarineerd in Sap van Citrusfruit met een Oosters Smaakje

Het aantal variaties van kip zus of kip zo is onmenselijk groot, maar wel vaak verrassend en lekker. Feitelijk is het een gerecht uit Hongkong, maar dat is tegenwoordig Chinees. Maar zelf vind ik gerechten uit Hongkong iets eigens hebben : oosterse gerechten, die wat toegankelijker zijn gemaakt voor de westerlingen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1510 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Gemarineerd in Sap van Citrusfruit met een Oosters Smaakje te bereiden

  1. Begin met het maken van de marinade en smeer daar het kippenvlees mee in. Doe dan de rest van de marinade in de afsluitbare zak met de kippendijen, verwijder de overtollige lucht en sluit af .Laat de kip er 24 uur in marineren.
  2. Haal de kip er uit, en gooi de marinade weg.
  3. Bekleed een ovenblik met alu-foil en smeer dat in met een vettig kwastje. Leg daarop de kip en schuif in het midden van de oven en laat dat 40 minten garen. Houd de kip dan verderr warm.
  4. Terwijl de kip in de oven aan het garen is kunnen we mooi de dipsaus maken. Doe daartoe 125 cc water in een pannetje met de gekneusdeserehstelen. Breng dat aan de kook en haal het van het vuur af. Laat dit nog 10 minuten staan en zeef dan het geeheel in een glas.
  5. In een pannetje met een minieme hoeveelheid olie (bv rijstolie 3 cc), doen we snippers van de sjalot, lenteui, lomboks knoflook en gember en al roerend laten we dat bijna een beetje aanbranden.
  6. Dit voegen we toe aan de sereh vloeistof en werken dat goed door.
  7. Voeg daaraan toe de Nam Pla en het limoensap en de suiker en roer dat goed door.
  8. Doe dan de "naakte" partjes pomelo of bloedsinaasappel door de saus.
  9. Verdeel wat rijst over de borden en daarover de kip. Verdeel de dipsaus over de kip en bestrooi het geheel met het korianderblad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij thee, bier of witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst