Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip Betutu uit Bali
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip Betutu uit Bali
Bumbu Betutu is een zeer bekende scherpe bumbu uit Bali. Hier zijn de tjabé rawits vervangen door gewoone lomboks om het gerecht wat milder te maken van smaak
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Naar een recept van Mevr.Palm (oma van mijn vrouw)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip Betutu uit Bali te bereiden
- Doe alle ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draai hiervan een homogenen pasta.
 - Roer de kokosolie door de bumbu
 - Verdeel de bumbu in twee helften.
 - Smeer de kip in met de ene helft van de bumbu en wikkel die vervolgens om de ingesmeerde stukken kip en steek ze vast met houten pennen die 30 minuten hebben voorgeweekt in water.
 - Doe de kip in het stoommandje en stoom die gaar in een klein uurtje.
 - Pak de kip uit en grill ze mooi bruin onder ovengrill in plusminus 10 minuten.
 - Ondertussen de andere helft van de bumbu in een pannetje verhitten en daarin de fijngesneden kool garen.
 - Dien op met rijst en verdeel dan de betutu-kool over de 4 stukken kip.
 - NOTABENE
 - Als er geen pisangbladeren te krijgen zijn, dan kun je dip ook losjes wikkelen in alu-folie. Maar prik dan wel een aantal gaatjes in de folie met een vork, zodat de stoom bij de kip kan komen.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij jasmijn thee,bier of een  witte wijn met een klein zoetje.
									
                    