KookJij

Kip balletjes in teriyakisaus.

Deze kipballetjes zijn te gebruiken als bijgerecht bij de warme maaltijd, maar zijn ook als borrelhapje niet te versmaden. We hebben ervan gesmuld. Gelukkig heb ik nog een portie voor een andere keer. Helaas vind ik de saus wat aan de zoutige kant en ga ik een volgende keer voor hetzelfde deel water als sojasaus. Of ik kies voor de soja light variant met minder zout, maar manlief vond de saus perfect zo. Lekker met ....... Pittige-roerbak-paksoi
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip balletjes in teriyakisaus. te bereiden

  1. Snij de kipfilets in grove stukken en maal in de keukenmachine tot gehakt.
  2. Voeg het ei, de panko, peper en wat zout de in stukjes gesneden lente ui en de geperste teen knoflook toe en maal alles door elkaar.
  3. Maak balletjes van het gehakt en laat deze ongeveer een half uurtje afgedekt in de koelkast rusten.
  4. Maak ondertussen de saus.
  5. Voeg alle ingrediënten voor de saus ( BEHALVE DE MAIZENA) toe aan een steelpan en breng dit aan de kook.
  6. Voeg als de saus kookt de aangemaakte maizena toe en laat zachtjes 4 minuten koken.
  7. Haal de saus van het vuur af en laat afkoelen.
  8. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar.
  9. Voeg 2/3 van de saus toe en zorg ervoor, dat alle balletjes van een laagje saus worden voorzien.
  10. Serveer ze in een schaaltje met wat gesnipperde peterselie of lente ui en zet de rest van de saus ernaast om te dippen .
  11. Of serveer ze bij de warme maaltijd met rijst en groente naar keuze.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)


Serveer ze bij de warme maaltijd met rijst en groente naar keuze. Bijvoorbeeld met Pittige-roerbak-paksoi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst