KookJij

Recept voor Kip Adobo II

De kip wordt eerst gemarineerd in de typische marinade, bestaande uit ketjap (of soja saus), azijn en smaakstoffen.
Recept van:
Bereidingstijd: 435 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Filipijnen
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe in een roestvrij stalen kom de ingredienten van de adobo, roer goed door en voeg toe 1 eetlepel cocosolie en 2 theelepels sesamolie + blaadjes salam en purut. Verwarm dit een beetje tot de suiker geheel is opgelost.
  2. Leg de kippendijen in de grote pan netjes naast elkaar en giet hierover de adobo - marinade. Laat dit ongeveer 3 kwartier staan.
  3. Breng nu de inhoud van de pan aan de kook, doe vervolgens het deksel er op en laat de pan op zeer laag vuur vervolgens 4 uur aan de kook blijven. (NIET deksel optillen, want dan gaat te veel warmte verloren en dan moet je de pan 20 minuten extra op het vuur houden!
  4. Verwijder de blaadjes salam en purut. Verdeel de kip over de voorverwarmde borden en geef er rijst of nasi bij met bv ketimun (komkommer). 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er maar een koud pilsje bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst