KookJij

Ketchup

Een heerlijk ketchup recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: watdepotschaft
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ketchup te bereiden

Verwijder steel en zaad van de Spaanse peper.
Pureer de bananen met 1.1/2 dl azijn en doe ze in een zware steelpan. Doe de rozijnen, uien, Spaanse peper, knoflook tomatenpuree en resterende azijn in dezelfde keukenmachinebeker (afwassen is niet nodig), draai ze tot een puree en doe dit bij de bananen in de steelpan. Voeg 1/2 liter water toe. Roer en breng het mengsel op matig vuur zacht aan de kook. Draai de vlam laag en laat het zonder deksel 1 uur pruttelen.
Als het mengsel te dik wordt naar behoefte water toevoegen.
Voeg de maissiroop, de suiker en alle specerijen toe en laat nog eens 30-40 minuten sudderen, of tot er een dikke laag aan een lepel blijft hangen.
Roer er nu de rum door.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Pureer het mengsel nogmaal en wrijf het door een zeef om harde stukjes te verwijderen.
Serveertips
In een afgesloten pot in de koelkast blijft de ketchup twee weken goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst