KookJij

Kerstklok

Een heerlijk kerstklok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstklok te bereiden

Vet de vorm in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de suiker in een licht verwarmde kom en klop het mengsel tot het als een dik lint van de garde loopt. Schep de bloem er in gedeelten bij en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg daarna de zachte roomboter toe en blijf luchtig roeren. Klop tenslotte de eiwitten stijf en voeg ze al roerende toe aan het beslag. Giet het beslag direct in de vorm en zet deze direct in de oven. Bak de kerstklok in 35 á 40 minuten gaar. Na buiten de oven even te zijn afgekoeld, wordt de kerstklok voorzichtig op een rooster gezet om helemaal af te koelen.
Vulling:
Snij de kerstklok horizontaal in drie ongeveer even dikke plakken. Verspreid de notenmoes gelijkmatig over de bovenkanten van de onderste en de middelste plak. Voeg de poedersuiker en de vanillesuiker aan de slagroom toe, Sla het geheel stijf en verspreid gelijkmatig over de notenmoes.
Glazuur:
Los de suiker op in lauw water, voeg er de notenlikeur aan toe en roer, tot er een gladde assa is ontstaan. Mocht het mengsel te dun blijven voeg dan wat suiker toe. Leg de drie stukken kerstklok op elkaar en bestrijk de bovenste laag met het glazuur. Strijk het mooi glad met een nat gemaakt mes.
Garnering:
Breng in een ruime pan een flinke bodem water aan de kook. Zet daarin een vuurvaste kom die is gevuld met de chocolade. Laat de chocolade smelten. Doop klimop of hulstblaadjes in de chocolade, laat ze afkoelen en verwijder de blaadjes weer voorzichtig. Leg de zo verkregen blaadjes op de kerstklok. Doe de rest van de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit op een vel vetvrij papier de cijfers en wijzers van een klok. Laat deze opstijven en leg ze voorzichtig op de kerstklok.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst