KookJij

Kerrieschotel met aardappel en bloemkool

Een heerlijk kerrieschotel met aardappel en bloemkool recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrieschotel met aardappel en bloemkool te bereiden

1. Was en schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 cm. Vermeng chilipoeder, garam masala, komijnzaden, zout, kurkumapoeder en zwarte mosterdzaden in een kom. Hak de koriander of peterselie klein.
2. Kook de aardappelblokjes 5 minuten en laat ze in een zeef uitlekker. Hak ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3. Verwarm de olie in een grote steelpan op middelmatig vuur.
4. Voeg het kruidenmengsel en tomatenketchup toe aan de steelpan. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en kook dit al roerende ca. 3 minuten.
5. Voeg 120 ml water toe en (zet het vuur hoger) breng het water aan de kook. Laat het kerriemengsel zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen.
6. Strooi voor het serveren wat fijngehakte koriander of peterselie erover. Serveer met rijst, chapattis of Indiaas brood (naanbrood).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

GJA de Vreede de Wagt

GJA de Vreede de Wagt zegt:
Heb het gisteren gemaakt is om te smullen, mijn man vond het heerlijk, dank je wel.
cathrien

cathrien zegt:
Heerlijk, voor herhaling vatbaar:p
Ineke

Ineke zegt:
Erg lekker! Zelfs mijn kleinkinderen, die geen bloemkool lustten, hebben hum bordje leeggegeten!
grt,;)
Ineke

Ineke zegt:
Wow, lekker!!!!!
Zelfs mijn kleinkinderen die zeggen geen bloemkool te lusten, waren enthousiast. Staat nu in mijn mapje feestrecepten. Grt, ;)
melanie

melanie zegt:
hoi,klinkt lekker Yvonne ik ga hem volgende week proberen groetjes.:D