KookJij

Keftethis

Een heerlijk keftethis recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Keftethis te bereiden

Het gehakt met het paneermeel en de peterselie en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de uien en knoflook heel fijn snipperen en deze samen met de eieren, peper, zout, oregano, geraspte kaas en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en kneed dit tot een glad geheel. Hiervan 30-40 gehaktballetjes rollen, haal ze door de bloem en bak ze donkerbruin in de hete olie(ca. 10 min.) Heet opdienen. Dit laatste is essentieel voor de smaak. Heerlijk borrelhapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst