Recept
« Terug naar recepten
Kalfsbroodje met krieken
PT60M
Kalfsbroodje met krieken
Een heerlijk kalfsbroodje met krieken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsbroodje met krieken te bereiden
1. Doe het broodkruim bij de melk en laat staan tot de melk opgeslorpt is. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof ze aan in een likje boter of olie. Laat ze wat afkoelen. Roer de eieren los met een snufje peper en zout. Snipper verse salieblaadjes fijn.
2. Vermeng het gehakt met de sjalotjes, het broodkruim, de eieren en de salie. Kruid eventueel bij met peper en zout. Maak er een broodje van. Bestrooi het rondom lichtjes met paneermeel. Leg het in een goed ingevette bakvorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olie.
3. Bak het gehaktbroodje 45 minuten in de oven op 175° C.
4. Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Roer het puddingpoeder los in een paar eetlepels koud sap.
5. Breng de rest van het kriekensap aan de kook met de vanillesuiker. Doe er het puddingpapje bij. Roer voortdurend. Laat zachtjes koken, zodat het sap een beetje bindt. Doe er de kriekjes bij. Laat nog even goed doorwarmen.
6. Serveer het gehaktbroodje in niet te dikke plakken. Zet er de kriekjes apart bij.
Lekker warm, of koud, bij de boterham.
Tip: Het paneermeel zorgt voor een knapperig korstje. Het broodkruim houdt het vlees lekker sappig.
2. Vermeng het gehakt met de sjalotjes, het broodkruim, de eieren en de salie. Kruid eventueel bij met peper en zout. Maak er een broodje van. Bestrooi het rondom lichtjes met paneermeel. Leg het in een goed ingevette bakvorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olie.
3. Bak het gehaktbroodje 45 minuten in de oven op 175° C.
4. Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Roer het puddingpoeder los in een paar eetlepels koud sap.
5. Breng de rest van het kriekensap aan de kook met de vanillesuiker. Doe er het puddingpapje bij. Roer voortdurend. Laat zachtjes koken, zodat het sap een beetje bindt. Doe er de kriekjes bij. Laat nog even goed doorwarmen.
6. Serveer het gehaktbroodje in niet te dikke plakken. Zet er de kriekjes apart bij.
Lekker warm, of koud, bij de boterham.
Tip: Het paneermeel zorgt voor een knapperig korstje. Het broodkruim houdt het vlees lekker sappig.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
mdc zegt:
In het frans zijn het "Griotte" in het Duits "Schattenmorellen in het Nederlands weet ik het niet.Het is een kers maar niet zoet.
Groetjes ;) Martine
derbyke zegt:
hns zegt: