KookJij

Kabeljauwhaasje met korst van parmezaanse kaas en

Een heerlijk kabeljauwhaasje met korst van parmezaanse kaas en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwhaasje met korst van parmezaanse kaas en te bereiden

Saus. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Stoof ze in de olijfolie samen met de fijngesneden sjalotten, basilicumblaadjes en peper en zout.
Voeg nadien de witte wijn en kippenbouillon toe en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Maak er met de staafmixer een mooie coulis van.
Korstje. Laat de parmaham drogen in een voorverwarmde pan op een laag vuurtje en maal nadien fijn.
Maal het brood tot broodkruim.
Maak een mengsel van gedroogde ham, parmezaanse kaas en broodkruim.
Smeer dit mengsel op de kabeljauw die vooraf licht ingesmeerd is met olijfolie. Verhit boter met een scheutje olijfolie en bak even aan tot er een mooi bruin korstje ontstaat. Gaar verder af in een voorverwarmde oven op 175°C.
Aardappelpuree. Maak van de aardappelen een mooie puree en meng met de fijngehakte lente-uitjes.
Presentatie:
Schik de puree in een vorm (in een ring) op een groot warm bord.
Breng de coulis rondom de puree aan en schik de vis op de puree.
Garneer af met halve partjes van een semi zongedroogd tomaatje en een blaadje basilicum.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst